Pleisterwerk regio Rotterdam, Gouda en Den Haag

Voor kwaliteit bent u bij ons op het juiste adres

Voor een gladde, smetvrije afwerking van de muren en plafonds van uw woonkamer, slaapkamers of badkamer is het belangrijk de juiste pleister te kiezen. Glad pleisterwerk kan een goede keuze zijn voor zowel wanden als plafonds, aldus Marton.

Wat is pleisterwerk?

Gips of gipsplaat is een bouwmateriaal dat in de woningbouw wordt gebruikt om muren en plafonds voor te bereiden op het schilderen. Gips bestaat uit calciumsulfaatdihydraat, dat in platen wordt verwerkt en met spijkers aan de muren wordt gehangen.

Het pleisteren van wanden en plafonds is gebruikelijk in de nieuwbouw. Glad pleisterwerk is het meest basale type afwerking en kost vaak minder dan decoratieve afwerkingen of speciale texturen. Daarom wordt glad pleisterwerk vaak gebruikt voor een strakke, strakke uitstraling. Dit creëert de illusie van extra ruimte, waardoor het een van de meest populaire keuzes is voor zowel aannemers als huiseigenaren.

Waarom glad pleisterwerk?

Nadat het wandbordwerk is voltooid, moet een laag pleisterwerk worden aangebracht om een glad oppervlak te krijgen. Het pleisterwerk wordt gladgestreken en gelijkmatig aangebracht om een glad oppervlak op de muren en plafonds te krijgen. Er wordt aandacht besteed aan zowel binnen- als buitenhoeken, die strak worden gemaakt met hoekbeschermers voor buitenhoeken of hoekschoppers voor binnenhoeken. In natte ruimtes, zoals badkamers, moeten speciale tweecomponenten epoxycoatings over het pleisterwerk worden aangebracht om de waterbestendigheid te behouden.

Wat is het verschil tussen pleisterwerk en raapwerk?

Raapwerk is een Nederlandse term die “dik pleisteren” betekent en verwijst naar een dikkere laag stucwerk (aangebrachte pleister) dan het dun laten pleisteren van de muren.

Pleisteren is het aanbrengen van nat pleisterwerk op een muur of plafond. Een stukadoorsklus kan bestaan uit één of twee lagen en kan op bijna elk type muur worden aangebracht. Wij zijn een officieel erkend stukadoorsbedrijf met vakkundige en ervaren stukadoors die u kunnen helpen met alle vormen van wandbekleding of decoratie.

Glad stucwerk bij Marton

Pleisteren is het aanbrengen van een pleisterlaag over muren en plafonds als eindlaag. Er worden dunne lagen over de muur of het plafond aangebracht, die in combinatie met water en een troffel ervoor zorgen dat muren en plafonds vervolgens kunnen worden geverfd of gespoten met latexverf. Spuiten van latexverf is een van de strakste, gladste afwerkingen die verkrijgbaar zijn, omdat het een uitstekende dekking biedt met weinig textuur, waardoor het populair is voor kamers zoals slaapkamers en woonkamers, waar textuur minder dan ideaal zou zijn.

Als het pleisterwerk klaar is, kunt u de muren of het plafond schilderen met latexverf die is gespoten of gerold. Het is ook mogelijk om sierpleister aan te brengen op kale muren die net gepleisterd zijn. Professionele stukadoors bieden schilderdiensten aan; in de meeste gevallen beschikken zij over een airless spuitmachine die latexverf zonder strepen op muren en plafonds spuit.

Wat zijn de voordelen van pleisterwerk?

Gips is beter dan andere soorten stucwerk omdat het gemakkelijk kan worden gerepareerd. Wanneer er een scheur ontstaat in een muur met een gestructureerd oppervlak erop, is het bijna onmogelijk deze netjes te repareren omdat de oorspronkelijke structuur niet kan worden gereconstrueerd. Gips bestaat echter uit één laag glad materiaal en kan dus gemakkelijk worden gerepareerd. Als bijvoorbeeld een deel van de muur moet worden vervangen nadat er een scheur is ontstaan, verwijderen we gewoon het beschadigde deel en vervangen het door nieuw pleisterwerk.

Nadat het pleisterwerk op de muren is aangebracht, kunt u ervoor kiezen de muren te schuren. Schuren zorgt voor een gladdere afwerking dan er al is.

Benieuwd naar onze prijzen voor het stukadoren van uw nieuwbouwwoning of bestaande woning? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u desgewenst meer informatie verstrekken.

Pleisterwerk
Op zoek naar pleisterwerk in Gouda?

Op zoek naar pleisterwerk in Gouda?

Op zoek naar pleisterwerk in Gouda? Gips is een bouwmateriaal gemaakt van cement, kalk en water. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal. Het is gebruikt om alles te bouwen, van de oude...

Pompenburg, Rotterdam

Pompenburg, Rotterdam

Op deze foto’s ziet u een appartement waar wij tevens de deuren met kozijnen en de radiatoren hebben vervangen. Onze werkzaamheden gaan verder dan schilder en stucwerk.

Kozijnen, ramen en deuren plaatsen, glaszetten, radiatoren vervangen. Alles wordt uitgevoerd door onze eigen vakmensen met passie en 100% kwaliteit.

Bleiswijk, Gruttostraat

Bleiswijk, Gruttostraat

Bij dit project bestond onze bijdrage uit de complete reconstructie en renovatie van een woning in Bleiswijk.

Bleiswijk, Grijpestijnhof

Bleiswijk, Grijpestijnhof

Bij dit project waren we verantwoordelijk voor de afwerking van de binnenkant van een nieuw huis.

We zijn begonnen met het pleisteren van de muren in elke kamer inclusief de hal, de muren in het trapgat en het plafond op de begane grond. Vervolgens hebben we de gepleisterde muren en het schuine dak geverfd met latex verf.

Bergschenhoek, Frans Halslaan

Bergschenhoek, Frans Halslaan

Bij dit project hebben we een kamer op de zolder gepleisterd en geverfd en hebben we de deuren en kasten binnen geverfd.

Contact Us